Så vad vill ni läsa om?

Är rätt så tom på vad jag ska blogga om så ni läsare vad vill ni egentligen läsa om? Vill ni se bilder eller filmer all förslag uppskattas :)
Mintto på rymmen haha :)

Vill ställa ut

Vill ställa ut Sally i pet och tror också jag ska göra det :) Det kommer vara en utställning i april om jag inte minns fel och dit vill jag :)
Tror ni att hon har en chans?

Sjuk...

Idag så är man sjuk. Ligger i sängen med hunden och ska kanske ta upp Sally i famnen snart :) HAr ändrat om lite på bloggen också vad tycks?
Vet inte vaför bilden hamnade sådär men ni får nöja er med den nu orkar nämligen inte fixa det.

Trasig

Kan inte fatta det. Nu är symaskinen trasig stön... Så allt går inte som planerat ska se om jag kan fixa den vill ju sy åt grisarna! :)
Ha en bra Lördag! :)

Buren är städad

Städade buren på Onsdag hann bara inte skriva det hehe. Men idag händer inte så mycket ska nog kolla film och ha fredagsmys med grisarna men inte så mycket mer.
Vovven och jag måste öva nu till vårt freestyle program som vi ska tävla med om en vecka bara gud så nervös jag är! :) Önska oss lycka till, det behövs hehe :)

Städa buren idag....

Idag så ska buren städas så att allt blir rent och snyggt. Ska snart iväg men kommer ännu ge dem lite hö och vatten innan jag far. Igår så sov alla i buren kanske åldern på dom börjar visa sig nu? Dom är inte så trötta hela tiden men lite iallafall :) Ska kanske filma lite idag vem vet :) Men då måste jag ladda kameran.

Listan är slut nu..

Nu är listan slut så måste bli lite bättre på att komma på något att skriva. Vad vill ni ens läsa om? Är rätt tom i huvudet så alla tips är roliga :)

Dag 23 - Mina övriga djur

Hoppar över dag 21 och 22 :P
Förutom marsvinen har jag en hund en cavalier :) Med honom tävlar jag i agility och freestyle och går rally lydnads kurs nu :) En suddig bild :P

Mycket att göra

har så mycket på gång nu så blir lite slapp uppdatering här nu men ska försöka få igång bloggen bättre nästa vecka :)

Golvbus

Alla marsvinen är ute och springer nu.städade mitt rum idag kändes att det behövdes grisarna har nu en större yta att springa på vilket diggas av dom :)ska snart ut med vovven igen :)

Oj vad gamla dom är!

Mintto och Kolan 51 månader oj vad tiden går fort! Hoppas att dom ännu lever ett bra tag till :) Älskar er tjejer :)

Dag 19 - 5 saker ni inte visste med mina marsvin

  1. Sallys mage är grå :P ( hon är ju fox :P)
  2. Kolan pratar hela tiden, när hon är i famnen och när hon äter :)
  3. Alla marsvinen utom Kolan kan stå på bakbenen, Kolan måste luta sig mot plexiglaset eller nått
  4. Mina marsvin gör nästan aldrig popcornskutt :P
  5. Sally är den ända som kan rymma ur vad som helst dom andra stannar där maten är. När jag har dom ute så rymmer alltid Sally jag försöker alltid att säkra buren men det funkar inte hon rymmer ändå.

Dag 18 - Dröm marsvinsgården

Min drömmarsvins gård skulle vara att ha en hel bod åt marsvinen med stora burar ca 3 m x 2 m och på sommaren skulle dom kunna hoppa in och ut genom en lucka som skulle leda dom till en stor ute bur med olika tunnlar och hus. Boden skulle ha 2 st burar en för honor och en för hanar (skulle vilja ha 2 st ). I ett hörn skulle allt foder och hö stå gärna ett eget kylskåp med fina grönsaker. Buren skulle man lätt kunna städa för att jag skulle ha en stor plast "låda" där allt spån skulle ligga i. Oj vad man skulle vilja ha det :)

Dag 17 - Bästa marsvinsresan

Hmm har inte gjort så många resor med grisarna svårt det här. Men jag kommer ihåg då jag hämtade Kolan och Mintto :) Jag kommer inte ihåg så mycket var ju ändå 4 år sedan. Jag satt med dom i bilen och ville plocka upp dom men fick snällt vänta dom var ju så himla rädda. Dom låg där inne i sin lilla låda och jag visste att dessa fisgrisar älskar jag :)Har inte gjort så många resor då grisarna hatar att resa :P

Dag 16 - Finaste marsvinsbilderna

Har många jag redan visat men här kommer de :)

Dag 15 - Marsvinsbloggar jag följer

Dessa bloggar följer jag :)
Och många andra men dessa kollar jag varje dag :)
Kommentera gärna om du har en blogg jag kan följa då det är kul att följa lite fler bloggar :)

Min första video blogg!

Min första videoblogg kommer här :) Dock en enerverande musik men hittade ingen bättre :) Dålig kvalite jag vet :P
Ha en bra lördag!
Filmad idag :)

Mina marsvins hus

Här kommer ett inlägg om mina marsvin hus :)
Jag har 2 st "pusselhus" som är jätte bra man kan ändra dom i olika former och när man reser så packar man lätt ner dom. Sen har jag min "pigloo" som den kallas. En igloo som jag letade efter jätte länge tänkte till och med beställa en från USA så mycket ville jag ha en men sen hittade jag den i min djuraffär jätte bra och billig :) Pigloon blev Sallys födelsedags present så dom har haft den i ca ett  halvår nu. Jag älskar verkligen mina hus så himla lätta att rengöra och snygga är dom med. Pusselhusen tycker jag nog mest om då dom är så lätta att ta med sig överallt men pigloon gillar jag förstås också :)
Här kommer 2 bilder :)

Dag 14 - Favoritras

Jag har många favorit marsvinraser men dom jag helst vill ha är:
Peruan, Skinny, Abessinier och Texel :)
Men så gillar jag ju mina fisgrisar mer än allt annat :)

Fredag!

Så, idag är det fredag :) Vad ska du göra idag? Själv ska jag ha fredagsmys med grisarna och kanske kolla på tv vem vet :)
Har glömt att skriva att jag nu har haft Sally i 1 helt år wow vad tiden går fort! Jag älskar dig Sally tjejen :) Min super snabba raket som inte kan sitta still 1 sekund :P Tur att jag har en något snabb kamera så att jag fått någon bra bild hehe :P

Svar till Diana :)

Här kommer ett svar åt Diana :)
Fin bur :)
E det Mintto på headern?
I så fall, vad har hon i ögat?
Svar: Ja det är Mintto, hon har en sjukdom som kallas fatty eye och hon mår bra men man ska bara inte avla på marsvin med det :)
Här kan du läsa lite mer :) Länk

Dag 13 - Så här bor marsvinen

Marsvinen bor i en "hyllbur" med 2 st våningar. båda våningarna är 125 cm x 50 cm.
Buren är byggd av en Ikea hylla så man kan bygga ut den hur lätt som helst. Plexi glas på varje sida utom på baksidan. Dock är plexiglaset borttaget på bilden då annars blir det så konstigt :P
Själv är jag jätte nöjd med den och marsvinen älskar den också :)

Mys med Kolan

Sitter med Kolan i famnen och hon får morot :) Hon älskar att prata så man får lyssna på en hel del babbel om Mintto som stal hennes mat om Sally som stal hennes hus nej bara helt vanligt mysigt kurrrande ♥ Hon är så himla mysig. Tja vad händer idag då? Sitter väl mest framför datorn hehe men ska även träna lite med vovven sen :)
Ska ändra design på bloggen nu så det blir lite snyggare :)
Längtar tills sommaren då jag kan sitta ute i deras stora ute hage och kolla på när dom hoppar runt :)

Dag 12 - Någon "marsvinsmänniska" som inspirerar mej

Det är ganska många faktist. Men inne på det hät forumet marsvin.ifokus.se så får man bra inspiration för att ta hand om sina gulle pluttar och man får så bra hjälp.

Bur städning

Kom just hem från stan :) var och shoppade med en kompis jag köpte bara ett nytt halsband åt vovven (hurtta) och en tröja så inte så mycket. Jag har också hunnit städa marsvinsburen och nu har grisarna det rent och snyggt i buren :) Ändrade inredningen lite och dom gillar när det byts lite annars blir det lätt så tråkigt. Så inte något mer speciellt som har hänt nu ska jag väl mest bara ta det lugnt :) Idag var det Minttos sista dag att få medicin och hon har blivit bra igen vilket känns skönt :)

Annars vad tycker ni om den nya designen? :)
Ha en skön kväll :)

Dag 11 - Ett marsvin som betyder/betytt mest

Alla mina marsvin betyder mycket för mig men om jag måste välja blir det nog Kolan, mitt första marsvin som jag älskar till 100% men tro inte att jag inte älskar dom andra för jag älskar dom lika mycket det är bara det att Kolan betyder ändå lite mer då hon är mitt första marsvin och det är speciellt.

Bakat!

Har just bakat blir ett litet OT inlägg nu haha :) Jag bakade jätte goda choklad kakor och dom kommer nog inte finnas kvar allt för länge hehe :D
Snart ska Minttosen få lite medicin något hon inte gillar alls :P Dom har också fått lite kvällmat att tugga på så nu är dom nööjda och sittar i huset och äter :)

Ha en skön kväll!

Detta är inte en marsvin relaterad bild men den
får duga iallafall :D


Dag 10 - Ett marsvinsminne

Hmm svårt har så många olika minnen med grisarna men något jag alltid kommer komma ihåg är när jag fick Sally ♥
Sallys förra ägare hittade vi via en djurdisa sär man annonserade om djur till salu. När jag såg annonsen så visste jag att denna tjej skulle jag ha.  Jag började med att skriva ett mail och vi fick snabbt svar. När jag såg bilder på henne var jag helt kär♥ efter 3 dagar skulle hon äntligen få komma då hade den nya buren blivit klar och då kom den förra ägaren och hämtade hit henne. Jag kommer ihåg att det blev sent och att jag oroade mig om hon skulle komma men sen kom hon och jag var helt kär i henne♥ Hon fick bo i Kolan och Minttos förra bur den natten. Nästa dag skulle jag försöka sätta ihop dom. JAg började med att ha dom på en neutral plats där ingen varit förr. Kolan och mintto brydde sig inte alls men Sally min lilla apa klättrade bara omkring överalt haha :) Sen försökte jag lägga i hop dom och dom älskade varandra. Kolan och Mintto blev helt kära i nykomlingen och Kolan ser upp mot Sally och följer henne hela tiden. Mintto och Sally bråkar dock ibland då dom båda vill styra i buren :)

Slappar dag

Idag har det mest varit slappar dag här hemma. Cirka klockan halv 2 gick jag ut med vovven i all snö och det har kommit massor. Vi gick en riktig långpromenad och det kändes skönt :). Marsvinen har bara slappat idag och dom fick just kvällsmat.
Mintto ska snart få sin medicin och hon börjar nog bli bättre dock är hon så envis och vill inte ta den haha :P. Imorgon ska jag iväg till stallet men kommer att städa marsvinsburen med så det är ganska mycket som jag ska göra imorgon haha.  Så inte så mycket som jag har gjort idag alltså. Tänker bada marsvinen någon dag då dom inte gjort det på så länge och dom är lite lata med att tvätta sig :P
En bild på Sally :)

Dag 9 - Hur jag började med marsvin

Jag ville ha ett djur, hade tjatat på mina föräldrar väldigt länge. vi skaffade först ett akvarium men fiskar var  inget för mig. Så jag började leta efter ett djur som jag kunde skaffa. Min mamma som inte gillade djur som hade långa nakna svansar sa att det kunde inte bli något djur som hade det tex råtta ( själv skulle jag gärna ha 2 :) ). Så vi började leta efter marsvin.
Vi hittade inga då det inte var så många som hade marsvin till salu då. En dag då jag var i djuraffären så såg jag Kolan, hon var det sötaste marsvinet jag sett och jag visste att jag ville ha just henne. Så det blev Mintto och Kolan ur djuraffär :/ (kommer inte att köpa marsvin från djuraffär mera). Dom skulle få flytta nästa vecka. Dock så hade dom skilts ifrån sin mamma allt för tidigt :/ Vi började leta efter en bur vi hittade en djuraffär som  sålde marsvinsburs paket så det fick bli det. Man fick med ett hus, en vattenflaska, matskål ( har ännu kvar den :), buren, lite hö och spån. Så det fick det bli. Det var så jag började med marsvin :)
En bild :)

Dag 8 - Mina framtida marsvinsplaner

Skulle vilja fixa ett eget rum åt marsvinen och skulle vilja skaffa fler grisar. Skulle också vilja ta någon kull och ställa ut lite marsvin i ras och i pet klass. Har faktiskt inte så mycket mera marsvinsplaner :)

Dag 7 - Det värsta med att ha marsvin

Det finns inte så mycket som är dåligt med att ha grisar men en sak är ju att städa buren haha. Mina grisar kissar överalt på plexi glaset så måste putsa det varje vecka minst för att det inte ska se förfärligt ut ändå så ginns det alltid kiss på det. annars så finns det inte något negativ med det :)

Dag 6 - Det bästa med att ha marsvin

Oj det finns massor med bra saker med att ha marsvin! Dom är mysiga och gillar att prata. Man kan lära dom olika trick som snurra ( alla mina marsvin kan det).  Dom gillar att vara i famnen och är inte så himla krävande ändå. Dock måste ju man städa marsvinburen men det är bara kul att se hur glada dom blir då den är ren :)
Kolan som tvättar sig :)

Dag 5 - Vad marsvinen får för mat

Marsvinen har alltid tillgång till vatten och hö. Ibland får dom lite havre också då Sally annars tappar vikt så lätt. Grönsaker får dom varje dag tex vitkål, gurka, paprika och sallad :) Ibland får dom godis vilket är äpple och banan bland annat :)

Dag 4 - Det värsta marsvinen vet

Det värsta marsvinen vet är nog att bada. Dom måste ändå badas ca 1 gång per år för att inte vara alldeles för grisiga haha. Sen gilllar dom inte heller när dom är ensama utan dom vill ha sälskap hela tiden :) Annars så är det inget annat dom inte gillar alls.
En bild på Mintto :)


Minttos veterinär besök

Ja igår var vi hos veterinären med Mintto. Mintto har troligen urinvägsinfektion och fick antibiotika som vi ska ge henne i 10 dagar. Det kunde inte vara en stor urinsten iallfall sa veterinären. Hoppas att hon blir bättre om inte så kommer vi ta en röntgenbild på henne och se om det är något. Hoppas att hon blir frisk :)

Dag 3 - Det bästa marsvinen vet

Det bästa marsvinen vet är att få vara ute på sommaren. Dom älskar att hoppa omkring ute i solen :) Sedan gillar dom att äta, när buren får ny inredning, när dom får springe ute. Mina marsvin gillar nästan allt hehe :)
En arkiv bild på Sally som springer i sommar ute buren :)

Dag 2 - Marsvin jag haft

Hann inte blogga igår så får bli 2 dagar idag då :)
Eftersom Kolan är mitt första marsvin så har jag inte förlorat någon gris än. Jag hoppas verkligen att jag får ha kvar Kolan minst 1 år till :)

Veterinären imorgon...

Mintto kissar rött kiss :( Så det blir veterinären imorgon för henne.  Hon var helt blodkissig under magen. Kan inte fatta vad som har hänt med henne men hoppas att veterinären har svar.
Marsvinen fick mumsa på lite gott gräs som jag odlat åt dom idag :) Dom älskade det.

Dag 1 - En bild på mina marsvin och fakta

Kolan
Clownen i gänget :) Hittar alltid på roliga saker och bus och hon pratar hela tiden och är väldigt social.
Kolan är 4 år och jag hittade henne i en djuraffär, liten bakom huset retad av sina systrar (Mintto och en annan)ändå visste jag att detta marsvin skulle bli mitt och jag ångrar mig inte alls. Kolan är det mest lättlärda marsvinet jag har hon kan snurra på kommando helt felfritt och själv tycker jag att hon är sötast också :)
Mintto
Sötisen Mintto älskar mat och annat gott en gottegris med andra ord älskar att sitta och äta gurka eller annat gott.
Mintto brukar spendera dagarna med att sitta och tugga på hö och sova i myskojan. Mintto har fatty eye. Mintto är Kolans syster.
Sally
3 årig dam som är väldigt bestämd. Vill hon nått så gör hon det och hon gör inga undantag. Fick hem denna underbara tjej i Januari 2011 så om 1 vecka är det 1 år hon har varit hos mig. När Sally kom hit var hon smal och underviktig men nu har vikten blivit bättre. Sally är den modigaste i gänget.

Nu är det 2012

Hejsan alla 2012 är det nu.
Idag så har jag gått ut med vovven och mest slappat. Släppte ut grisarna för en tid sen och nu springer dom runt lite :P
Försökte fota fyrverkerier igår men det blev inte lyckat alls
Här är iallafall en bild
En gammal bild på ja, Kolan som sitter i huset :P
Har testat att vattenstämpla bilderna för första gången så det blev lite dåligt :P

RSS 2.0