Har fått en fråga :)

Så nu tänker jag svara angående MyDog :)
Vilka raser ska du fota?
Jag kommer nog att fota alla raser som jag hinner med :) Men kommer nog att kolla mest på Sheltie tror jag :) Men vet inte :P

Burinredning

Har nu sytt myssaker åt grisarna :)
Testas av Mintto
Smak 0/5 poäng
Bra att sova i 5/5

Nytt objektiv

Idag fick jag vakna tidigt och åka iväg för att köpa mitt nya objektiv eftersom butiken som säljer dom bara hade 2 st kvar så ville vara säker på att jag skulle få ett. Jag köpte ett Sigma 70 - 300 mm och det verkar jätte bra har testat lite. Såklart ska det med till Göteborg på MyDog 2012 det var ju därför jag köpte det.
Marsvinen mår bra sydde en mys påse åt dom med min nya symaskin och håller också på med en mysbädd :)
Det kommer att dyka upp bilder på det sen :)
Blir en liten bild också

Lista

Hej alla! 
Har märkt att många marsvinsbloggar har börjat följa en lista så nu ska jag göra det samma :) Vet inte riktigt när jag ska börja :)
Här har ni den ♥
Dag 1 - En bild på mina marsvin och fakta
Dag 2 - Marsvin jag haft
Dag 3 - Det bästa marsvinen vet
Dag 4 - Det värsta marsvinen vet
Dag 5 - Vad marsvinen får för mat
Dag 6 - Det bästa med att ha marsvin
Dag 7 - Det värsta med att ha marsvin
Dag 8 - Mina framtida marsvinsplaner
Dag 9 - Hur jag började med marsvin
Dag 10 - Ett marsvinsminne
Dag 11 - Ett marsvin som betyder/betytt mest
Dag 12 - Någon "marsvinsmänniska" som inspirerar mej
Dag 13 - Såhär bor marsvinen
Dag 14 - Favoritras
Dag 15 - Marsvinsbloggar jag följer
Dag 16 - Finaste marsvinsbilderna
Dag 17 - Bästa marsvinsresan
Dag 18 - Dröm marsvinsgården
Dag 19 - 5 saker ni inte visste med mina marsvin
Dag 20 - Mitt första marsvin
Dag 21 - hur många marsvin jag haft och fakta om några av dom
Dag 22 - Vad är bästa inredningen till marsvin?
Dag 23 - Mina övriga djur
En gammal sommar bild 


Vad bra det blev ♥

Gud vad jag älskar marsvinen! Ni är bäst ♥
Hoppas att 2012 blir lika bra ♣ och att inget går fel. 
Dock har många andras marsvin lämnat jorden detta år :(
Här ser ni lite bilder :) 
Alla från sommaren 2011! :)
Ni fattar inte vad marsvinen betyder för mig mina gullegullegrisar :)
ÄLSKAR ER!!!! 

God jul på er alla!

Hejsan alla!
Idag så är det julafton, ledsen för dålig uppdatering på bloggen :P Marsvinen mår jätte bra :) Idag ska vi bara ta det lugnt och fira julen :)
Marsvinen har ju redan fått sin julklapp en vattenflaska i glas som jag redan berättad om :)
God jul önskar Kolan,Sally och Mintto :)
En arkiv bild eftersom jag inte är på min dator :)

Julbilder

Idag var det fotografering fotade Sally och Kolan. Mintto sov så jag störde inte henne. Att fota marsvinen är bland det svåraste jag vet. Fixade bara snabbt till en liten ministudio och resultaten blev inte så lysande :( Men ni får se några iallafall :) Det svåra med att fota grisarna är att när man just har fått dom i en bra position så springer dom iväg haha :)

Blev inte så lyckade bilder...
Men strunt i det vad gillar ni den nya blogg designen? :)

Lite bilder

Fotade grisarna idag då dom är ute :) Dom älskar verkligen då dom släpps ut ♥
Sally försöker smita ut ur buren
Kolan äter hö :)
Leker lite :)
Kolan igen :)
Lite av buren :)

Gammalt blir nytt

Idag hittade marsvinens gamla bädd ute på balkongen jag har letat den jätte länge :) grisarna hoppade direkt in i den och dom älskar den :) Trodde att den hade slängts bort men nu har dom den i buren :)
Lade in en filt sen :)

Lördag

Hej alla!
Idag är det Lördag vilket betyder mys med grisarna :) Älskar lördag då har man mer tid åt grisarna. Hade uppe Mintto nyss så himla mysig hon är :)
Tänkte berätta arför jag valde deras namn :)
Kolan
Lätt läste en bok när jag var liten om ett marsvin som hette just det såklart så skulle mitt marsvin heta det, tyckte också att hennes färg passade namnet ganska bra :)

Mintto
Var ibörjan min brors marsvin ( han hade Mintto jag Kolan) men nu ar jag tagit över henne. Mintto som på finska
(Minttu) betyder mint fick namnet för att min bror gillade mintglass :)

Sally
Först så skulle hon ha ha fått namnet Lucy som jag tycker är fint. Men så blev det inte, Sally hette Sally i det förra hemmet och när hon kom märkte man att hon var en Sally inte en Lucy.
Vad heter dina marsvin och varför fick dom det namnet? :)

Kloklippning

Idag var det kloklippning som gällde något som Kolan verkligen hatar. Sally skötte sig jätte bra och bara satt stilla medan jag klippte hennes klor.
Sedan var det Kolans tur hon försöker hela tiden ta bort tassen så det är ganska svårt till slut lyckades jag få alla klor klippta på henne med :).
Mintto bara satt där med brydde sig inte så värst mycket mest tänkte på mat och sånt tror jag :)

Idag så blir det fredagsmys med grisarna vet inte vad vi ska hitta på men dom ska iallafall få gottegott att äta :D
Bild från igår då dom var ute och sprang :)

Mintto

Tänkte presentera Mintto i ett helt eget inlägg :)
Mintto är en 4 årig dam som bott här i 4 år nu så hela sitt liv nästan. Vi köpte Kolan och Mintto från en djuaffär ( vet att det inte är bra alls). Mintto är bossen i flocken och visar det gärna hon är ganska buffig och bestämd. Mintto hälsar alltid då man kommer och är alltid först framme och hälsar vilket ät så sött. Mintto är helt enkelt en guldklimp på 1200gram :) Älskar min lilla fluffboll :)

Vattenflaskan i glas

Tänkte visa er en bild av den nya vattenflaskan :) Älskar den redan den droppar inget alls och röret är längre än på den förra.
En morot inne i flaskan visar vattennivån så det är lättare att se. Denna kommer lättare att hållas ren märker jag redan. Men det enda problemet var att den var lite svår att sätta upp i buren eftersom jag inte har en galler bur. Men jag fixade det genom att lägga den ena grejen man skulle sätta fast den med mot plexiglaset så den där grejen som du ser att är högst upp så är inte i användning här. Flaskan är dessutom inte rund utan formad så att den är platt på den bakre sidan vilket är smart :)
Här kan man iallafall beställa om man inte hittar en i sin djuraffär, jag hittade min i djuraffären men har beställt från denna butik en gång.
Länk
Är verkligen nöjd med denna, och kommer säkert köpa flera senare :) Sally har testat den och jag tror den är godkänd av henne :)

Vattenflaskor i glas

Hejsan alla idag har jag shoppat. Alla julklappar är köpta nu.
Åt marsvinen blev det en vattenflaska i glas och en tunnel hoppas att dom kommer gilla det. Vattenflaskan fick dom redan, kunde inte hålla mig älskar den redan. Den läcker inte och man kan tvätta den också så att alger inte bildas lika lätt. Så nu är det bara att säga tack och adjö till dom gamla plast flaskorna :) Imorgon så är det inte så mycket som ska göras ska träna hunden tror jag och sådant. Tyvärr så fungerar det inte att få in bilder i datorn idag så får visa er vattenflaskorna imorgon så det kanske fungerar bättre :)
Ni får ändå en se en bild på Sally :)

Ute nu

Har just släoppt ut grisarna i sin hage. Dom blir mycket gladare då. Idag ska jag handla juklappar dom sista sedan är allt klart för julen. Idag är det bara 10 dagar kvar till jul så måste få dom köpta idag. Grisarna ska få något kul lättare är det att bestämma då man är i affären annars är det svårt att veta om dom har saken eller inte. Nu har jag blivit frisk igen så blir lite mera pyssel med marsvinen idag än igår och i förrgår. Kolan har gjort stora frammsteg och blivit riktigt tam på sistone. Hon är riktigt på en hela tiden vilket jag tycker är charmigt. Kolan är mitt favorit marsvin om ni undrar också mitt första helt egna såå hon är speciell denna vackra dam :)
Bifogar en bild på henne :)

Bild av Kolan

Har nu laddat in bilderna av Kolan på datorn :) Här är den jag är mest nöjd med. Det är lite svårt att fota henne då hon inte vill sitta still :D Marsvin är svåra att fota då dom ska springa överallt.
Klicka på bilden för att få den större :)

Gris bus

Hejsan bloggen!
Nu ska jag snart släppa ut dom, det jobbigaste är bara att fixa hela ute buren. Den är ju så stor :) Men det är ju bra för dom att springa av sig lite på dagarna. Älskar då dom är glada och springer av sig i buren dom är så söta då! Själv är  jag ännu sjuk ovh har inte gjort något idag :P Men imorgon är det fullrulle igen :D Fast då kommer jag måsta skriva 2 st prov så blir inte så mycket att se fram emot. Fotade Kolan idag ska se om jag får in bilderna påp bloggen idag. Dock förstördes vissa bilder av en viss hund som skulle vara med och slicka henne. Men hon är så snäll så och bryr sig inte alls om något. Sally har nu accepterat sin rangårdning tror att dom bara bråkade om det. Till och med Kolan kan bråka med henne och det har Kolan aldrig gjort.
En gammal bild på Kolan :)
Och Mintto sötisen :)

Sjuk idag :P

Idag har jag varit sjuk så har inte gjort så mycket alls. Kollat en film. Sally har visat lite tecken på att ha satinsjukan en tycker inte att hon ser ut att vara satin alls :P Marsvinen blev glada av att ha en vän till här hemma på dagen dom pep mer efter mat än dom brukar :) Haha mina fisgrisar. Blev inte ett så långt inlägg då jag som sagt är sjuk och inte orkar sitta vid datorn hela tiden :)

Städat

Idag har jag städat marsvinsburen det blev så mycket bättre när jag städat den, gillar inte då den är skitig. Nu har dom fleece på övervåningen käns bättre då för dom gillar fleece mer än spån. Hunden mår bättre nu och är glad igen. Nu har jag kommit fram till att jag nog måste hitta en kompis åt Sally en liten bebis tror jag kanske det funkar bättre än en vuxen hona. Men får se dom bråkar inte så mycket ännu bara burrar upp sig än så länge.
Grisarnas julklappar skall snart skaffas, vet inte än vad det kommer blir nya hus behövs så tror att det blir det.
Nu blir det bara lördags mys hela kvällen :) 
Min favvo bild på Kolan

Trött hunden min

Kom just hem. Har varit och tagit bort tandsten på vovven. Så nu är han hel trött och sover mest. Tycker så synd om honom men bättre att fixa det direkt än att vänta så att det blir värre.
Marsvinen ska snart få springa av sig lite. Sally och Mintto bråkar ännu lite :( Får se hur det går med det. Hoppas att det inte blir något värre.
Ska snart beställa julklappar åt svinen från zooplus.com :) Blir säkert iallafall vattenflaskor i glas som jag är helt besatt av nu hehe. Kanske ska dom få ett till hus eftersom det är så kul att shoppa åt dem. Har märkt att dom har börjat tugga på sina c&c cage bur bitar vilket inte gillas alls av matte. Får fixa ihop någon rolig sak att gnaga på fastän dom har men det duger tydligen inte åt prinsessorna :)
Sally och Kolan
Hoppas att vovven kryar på sig
han är av rasen Cavalier king
charles spaniel och tävlar i
agility

Bråkar fortfarande....

Ska snart ta in marsvinen dom har nu fått springa av sig rejält :) gav dom lite hö och sallad vilket alltid uppskattas av fisgrisarna :) mintto och sally bråkor dock fortfarande :( kanske inte på liv och död än. Men Sally har bitit mintto så att lite päls gått av :( kanske måste hitta sälskap åt henne ändå så hon får bo med en ranglåg hona. Dom brukar inte bråka alls men kanske dom bara gör upp rangen.Jaja men nu ska jag gå ta in dom :)

Ute och springer

Sally och Mintto har bråkat hela natten dom har skrikit och burrat upp sig. Hoppas inte att det blir värre bara ... Men dom blir bättre då dom är i ute buren och har lite mera plats att springa på. Önskar att jag kunde ha dom så hela tiden men Vovven har en liten ovana att äta marsvins bajs :P Fast nu sover han djupt vi var ute på en lång promenad i snöstormen som man kan kalla det. Det regnar,snöar och blåser inte världens bästa väder kan man säga. Har en ny vaxduk som liknar en stenstrand tycker det blev ganska snyggt i buren :) Tunnlarna jag har är från Ikea och du hittar dom HÄR.Har också en sådan HÄR som jag har en handuk i den är väldigt populär här. Ikea är bra att handla i för där hitta man så mycket åt grisarna
Hela buren :)
Kolan äter :)
Kolan igen
Mintto äter hö

Snart utsläpp

Ska snart gå och släppa ut grisarna i deras utehage där dom brukar få vara varje dag ca 3-6 timmar beroende på hur dagen ser ut.
Sally och Mintto har hållit på bråka hela dagen. Sally försöker rida på Mintto och Mintto springer iväg. Tillslut blev Mintto sur och försökte bitas.
Hoppas inte att dom ryker ihop någongång. För då skulle ju jag måsta hitta en kompis åt Sally, aldrig i livet att jag omplacerar henne! Hon har redan bott hos så många människor i sitt liv. Men hon är härlig men lite blyg mot okända människor. Så nu har jag blivit helt ♥kär♥ i dessa glas flaskor jag länkade om tidigare. Är en självklar julklapp åt marsvinen iår. Sedan vill jag ha lite till hus åt dom :)
Tror att det kommer bli lättare då man kan tvätta dom är så irriterad på att man alltid måste rengöra dom så länge då dom är i plast.
Men nu ska jag gå och släppa ut dom så dom får springa av sig lite :)

Bild på Kolan som verkligen inte alltid gillar att synnas på bild

Så här bor vi

Var just ute med vovven på en lång promenad var så kul att få
promenera i snön ja snö! Vi fick snö igår och då blev jag glad
för hatar då det inte finns snö på vintern.
Tänkte visa lite hur grisarna bor just nu i en bur som är 125x 50 cm per våning :) Buren är hemgjord och fungerar bra. Har inte samma inredning mera men ni ser den iallafall :)
Vattenflaskan vill gömma sig lite bakom den ena stolpen :)
Gillar buren väldigt mycket och tycker att den blev välfigt fin som den är just nu :) Det är min pappa som har hjälpt mig att bygga den.
Vi byggde den av Ikea hyllor och plexi glas under spånet har jag tidningar och under set en vax duk och under det en tjock "vaxdukematta" eller vad man skall kalla det. Har tänkt fixa lådor under buren där jag kan ha hö och klosaxar m.m så blir det lite snyggare men det ska jag fixa. Husen är jag väldigt nöjda med hittade dom i min närmsta djuraffär och dom är av plast gillar det då trähus börjar lukta kiss. Dom har 2 st pusselhus och en pigloo som man kallar det

3 saker jag vill ha just nu

Har gjort en lista på 3 saker jag vill ha just nu åt marsvinen :) Dom är så bortskämda så :) Men det är man väl :)
  1. Utebur
  2. Vattenflaska i glas
  3. någonting jag bara kan drömma om
Bild i repris :)

6 december

Hejsan alla! Idag har jag inte gjort så mycket mest slappat :D Marsvinen blev
glada då jag kom för att släppa ut dom ur buren och sprang och hade kul,
nu har dom
dock lugnat sig lite och ligger och sover i husen.
Kolan har blivit riktigt tam
nu på den senaste tiden och kommer gärna fram och hälsar :) Min duktiga tjej! När vi hämtade henne var hon skygg och gömde sig hela tiden, vet att man inte ska ta ett skyggt marsvin men min blev hon iallafall och med henne kom hennes matglade syster Mintto. Och ångrar inte en sekund att jag tog just henne för hon är underbar på alla sätt och vis. Dock är hon ganska ranglåg som man märker Minttto och Sally brukar ofta  bråka men då brukar Kolan mest hålla sig undan. Men hon är min lilla ängel ändå :)
Sally som springer race i tunneln :)


Dom har blivit så modiga :)

Mina grisar har blivit så modiga nu på senaste tiden :) Dom kommer fram och hälsar och är glada :) Förr var dom lite blyga men känns som om dom kommit över det nu :) Vilket känns bra :)
Tänkte köpa en sån här åt marsvinen till nästa sommar den större modellen :)
http://www.zooplus.com/shop/rodents/cages/pens_fencing/pens_with_racks/126790
Tror att den blir tillräkligt stor också :) Ska kanske köpa en såndär koja med :) Ser så mysig ut :) Ska snart gå ta in marsvinen från golvtiden :)
Klicka på bilden för att få den större :) Ett Julkort jag fixade :)

5 december

Lite bilder på grisarna från golvtid :) Har ute dom just nu i den stora buren som är 2,5x 1,5 m :)
Ta inte bilderna! TACK :)


Ledsen för att jag inte hunnit blogga

Hejsan alla, igår hann jag inte blogga nått :( men kommer komma många inlägg idag hoppas jag :) så idag ska jag och hansla coroplast eller vad man nu ska kalla det ska fixa det till buren så ni kommer få se bilder sen :) äe ledig imorgon då finland har självständighetsdag :) så kommer troligt vis fixa buren denn veckan :)

i Lucka nummer 3 en bildbomb får du se

Hejsan alla! Idag är det den 3 december! Så tänkte bjuda er på en bildbomb idag :D hade dom ute i sin lek hage som blev större än någonsin idag jag byggde lite så blev den väldigt fin faktiskt :)
Först Kolan och Mintto tillsammans
Sally
Dom fick springa ute i sin stora lekbur idag, som gillas av dom
ute buren är väl 2,5 meter lång :)


2 december

2 december är det idag, har haft ute marsvinen och dom gillade det :) Sally hitttade dock in under buren och det är inte lätt att få ut henne :)
En bild på Kolan och Sally
Kramar :)

Första december

Idag är det första december! Vilket betyder att vi ska öppna den första luckan i kalendern i dag :) Myste med Kolan i soffan, hon är för söt! Ingen snö här :/

En bild på Mintto från sommaren som äter maskrosor som är gott :)





RSS 2.0